Pagina's

zondag 7 april 2013

Over leven

Een subtiele verandering in de baseline, jawel. Zuid- of Noord-Frankrijk maakt immers geen verschil, 't zijn toch allemaal fransen en of 't nu 'Languedociengs' of 'Chti's' zijn maakt hoegenaamd geen zak uit.
Allemaal dezelfden, allemaal even onuitstaanbaar. Niets lijkt zo goed op een Fransman als een andere Fransman, immers.
Graptje, uiteraard! Zoveel geografische verschillen, zoveel verschillende 'terroirs', zoveel mentaliteitsverschillen. Dé Fransman bestaat niet. Er zijn meer verschillen tussen een Westvlaming en een Brabander dan tussen een Vlaming en een Bretoen, om maar wat te noemen.
Soit, voer voor de puristen. Feit is dat ik toch wel wat gesteld ben op deze blog en als ik de statistieken mag geloven doe ik er elke maand meer lezers plezier mee - of zijn er elke maand meer die 'per ongeluk' op de site botsen. Fijn, dank jullie wel! Vermits we op 't puntje staan om onze krabbels onder een papiertje te zetten dat ons in 't departement 59 'Le Nord' zal verankeren en we hier dus binnenkort onze spreekwoordelijke schup gaan afkuisen zet ik deze blog zoals een tijdje terug reeds aangekondigd gewoon door.
'Over leven in Frankrijk', dus. 'k Vind daar in 't noorden wel genoeg stof om over te schrijven.
Dagdagelijkse dingen.
En heel wat niet-alledaagse, hopelijk.

2 opmerkingen:

  1. Joepie!!! Ben benieuwd wat jullie daar in het noorden gaan beleven... Groetjes, een lezer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! We leven gewoon ons leventje zoals elke doodnormale mens, maar bekijken het misschien door een eigenzinnige bril ;-)

    BeantwoordenVerwijderen