Pagina's

woensdag 21 december 2011

Licht

Winterzonnewende, eindelijk! 'k Zou vanavond niks liever doen dan een groot vuur op de top van de Canigou maken maar bij onmogelijkheid hiervan zal ik het maar bij een visroker op 't terras houden. 'k Kan natuurlijk ook nog altijd de halve stad platbranden om m'n gevoelens bij dit wonderbaarlijke kosmische evenement passend uit te drukken. Doen, dat ding!
2011 is dus wat mij betreft officieel voorbij, vanaf morgen worden de dagen langer. Niet dat we hier om een dosis licht verlegen zitten want donkere dagen zijn er in 't zuiden niet. Geen winterdepressies dus. We gaan een nieuw jaar in, op zich niets bijzonders maar voor ons kan het een keerpunt worden. Als 't een beetje meezit, of 't zou al wreed moeten tegenzitten, zitten we in december volgend jaar op een andere stek. Eens Célia's doctoraat achter de rug - Dr. Célia, best grappig - wenden we de steven, de boeg, de motorkap, de neus en whatever uitstekende delen van de menselijke anatomie noordwaarts. Nu goed, we zouden nog een spat meer naar 't zuiden kunnen maar de kans is heel klein dat we in de buurt van de Pyreneeën gaan belanden. 't Kan alleen maar richting poolster dus, rara wordt de grote verrassing.
Voorlopig gaan we netjes dit jaartje officieel uitbrullen. Nog circa 3.657 dingen te doen voor ons vertrek en dan eindelijk de knop op 'no more stress'.
See you on the other side, dank voor de interesse in m'n schrijfsels, en wie weet tot over enkele dagen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten