Pagina's

maandag 9 september 2013

Indian summer

De eerste werkweek - thuiswerk, welteverstaan, in afwachting van de lancering van de zaak - samengevat in een paar beelden...
Hoe begin je aan de bouw van een Chinese muur? Door eerst een spade te kopen.
Hoe begin je aan de verbouwing van een vroeg-twintigste-eeuwse hoeve? Door eerst een atelier in te richten. Hopen zaag-,schaap- en speeksel gaan uit deze deur worden geveegd.
'k Was bijna vergeten wat het leven 'op den buiten' weer betekende. Hier in La Bassée geen gekko's op 't terras, maar jonge snuifelende egels op de binnenkoer. En Rusty die niet goed wist wat hij daarmee moest aanvangen 'bijt ik erin, neuk ik het of pis ik erop?' - na wat gesnuffel leek 'negeren' hem de beste oplossing. Slimme hond, toch.
Later troffen we nog twee kleine stekelaars 'en file indienne' (niet moeilijk als je maar met twee bent) onder onze pruimelaars. Egels eten alles: van rotte pruimen over insecten en wormen tot jonge vogels en eieren, àlles gaat erin.

Ongetwijfeld de mooiste schuur uit de wijde omtrek: een zwaar houten structuur met pannendak en een hoop plaatijzer - platgehamerde ijzeren vaten van het product 'liktamenol' uit de jaren zestig - als bekleding.
Sommigen zullen 't 'rommel' noemen.
Ik noem het 'charme, karakter, ziel, leven, verleden, toekomst'.
'Binnenkort beginnen jullie een nieuw leven!' zeiden onze zuiderse vrienden ons net voor 't vertrek.
En wat voor een. We zijn thuis, puteng!

2 opmerkingen: