Pagina's

woensdag 18 september 2013

Noe de koor goen op zen koor

't Lijken wel beelden uit de ijzeren koekskesdoos van ons grootmoeder. Boertjes die zich verzamelen op de electriciteitsdraden, 't zal misschien aan mij liggen maar dit heb ik toch al làng niet meer gezien.
Jonge vogels, die zich op onze binnenkoer blijkbaar goed thuis voelen. 't Zou me niet verbazen mocht het een worp zijn uit een van onze stallen, waar zich immers een handvol gezonde moddernesten bevinden.
Kan je geloven dat er eind augustus nog zwaluwen in 't nest zaten? Gezien tijdens de verhuis van een vriendin die naar de buurt van Chimay is verkast. Circa tien dagen oude jongen. Eind augustus. 't Is een klotejaar voor insecteneters geweest. Een bijzonder koud voorjaar, weinig insecten, kleine drama's bij de gevederde koppeltjes.
Ook bij de Wespendieven is 't armoelijen geweest, heb ik de indruk. In volle trekseizoen zagen we in Organby nauwelijks jonge vogels. Niets dan 'sup 1 ans'. Goed, volwassen vogels trekken voor de juvenielen uit, maar er zijn grenzen. Andere jaren zagen we in dezelfde periode aangename aantallen juvenielen, wijzend op succesvolle broedseizoenen. Noppedeballen dit jaar, we konden de jongen op onze handen tellen...
Laten we 't maar bij onze boertjes houden. 'k Ga deze winter een torenhoge stronthoop op onze binnenkoer aanleggen - 't volstaat om dit eindejaar bonnetjes uit te delen 'goed om éénmaal op bart's koer te schijten', kwestie dat ze bij hun terugkeer vooral geen vlieg tekort komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten