Pagina's

zondag 1 september 2013

Organby 2013

Vorige week was 't dan eindelijk TransPyr time - 't volgen van de transPyreneeëntrek van allerhande gevogelte in Organbidesca aka 'le col libre'.
We zijn goed bezig geweest. Gegokt op de laatste week van augustus - reeds eeuwen dé topperiode van trekkende Wespendieven in Organby - en stevige waar voor ons geld gekregen: massale trek van 'Pernis apivorus' - ook al maakte het onstabiele weer het tellen ons niet makkelijk, en prachtige momenten met trekkende Zwarte- en Witte ooievaars, Bijeneters, Morinelplevieren, Zwartkopmeeuwen, Blauwe- en Purperreigers, passerende Aas- en Lammergieren, een tachtigtal Vale gieren op een vers kadaver, een lokale Steenarend en zowaar een aan rozijnen verslaafde woelmuis.
Ongelooflijke natuurbelevingsmomenten die geen mens ons meer zal afpikken, 't was het waard om er even de verhuisperikelen voor te laten rusten - werk zal er nog genoeg zijn.
't Was Real Belgian Birders nieuwe stijl, zonder Bert & Louis maar met Jacques aka 'bompa trappist', zonder twijfel één van de beste Vlaamse natuurdocumentairemakers van de voorbije vijftig jaar, een ongelooflijke persoonlijkheid en tevens goede vriend naar wie ik indertijd als net startende groene jongen reeds heel erg opkeek - voilà Jacques, na wettet.
Jacques, good to join da club. Die T-shirt heb je niet gestolen.
Vogels kijken, discussiëren, zeveren en zatlaplallen, bergzeiken en determineren, schatten zoeken en kokerellen, Françaisefluiten en op elkaars kap zitten, in Organby kan 't allemaal.
Niets dan steengoede herinneringen. We hebben 't héél goed gehad.
Merci Sven, René & Jacques, tot zeer binnenkort in dit lage land...

Gewoon een kwestie van vroeg opstaan


Niet eens gefotoshopt

The Bloodhound Gang

Woe es men skup?!

De beste cols van de col - La Chouffe Forever!

Gewoon op je rug gaan liggen en zwààr genieten - Wespendieven op trek

Holy Ground - Le Col Libre

1 opmerking:

  1. Mensen kijken spontaan mee in de lucht wanneer ik nog steeds op zoek ben naar trekkende roofvogels... :-) "Hobby"misvorming zeker ?!?!?

    BeantwoordenVerwijderen