Pagina's

dinsdag 28 april 2015

Hier en nu

Op een paar soorten na zijn bijna alle trekvogels terug van lang weggeweest. Twee dagen in de Thiérache - de Franse zijde van de Condroz - en m'n verlanglijstje is opnieuw bijna helemaal gevuld.
Grasmussen, Tuinfluiters, Boompiepers, Nachtegalen en Boomvalken - 't doet altijd deugd opnieuw eens in echte natuur te kunnen rondhossen. Geen hyacintengedoe in kunstbossen zonder ondergroei, maar wilde degelijk beheerde gevarieerde complexen waar een kapmes beter van pas komt dan een verrekijker, waar men dood hout nog laat liggen en waar je nog beuken vindt met middeleeuws liefdesproza in de bast gekrast. Op tien meter hoogte weliswaar, je moet dus al weten waar kijken.
'Julianus heeft zijne zoo pijnlijck langhe verlangde blonde ende ronde Catharina lief, voor altijd ende eeuwig - maar vooral hier en nu godverdomme' staat er kunstzinnig gebeiteld. Niet evident om dat te ontcijferen - een kapmes vergroot immers minder sterk dan een verrekijker.
Die middeleeuwers wisten waar 't op aan kwam. Hier en nu.

2 opmerkingen:

  1. :-) , alhoewel ik nog steeds van het paarswitte bloementapijt kan genieten! Of heeft dit met mijn voorliefde voor RSCAnderlecht te maken?
    Doej

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik WIST dat ik met deze post zwaar in je rapen ging schijten, sorryyyyyyyy!!! ;)

    BeantwoordenVerwijderen