Pagina's

zondag 19 mei 2013

Shit happens again & again

Vorige maandag, ergens in de namiddag. Ik krijg een telefoontje van Célia - op dat moment normaliter ergens tussen Normandië en Sète.
'Bart, waar is de blandblusser van de wagen???'
Op zo'n moment kunnen een miljoen zaken door je hoofd gaan. Bij mij was 't van 'ze wil vermoedelijk assistentie bieden aan een brandend voertuig, of zo'
Ik blijf dus kalm, zeg haar de achterflap van de koffer op te heffen want daaronder zitten twee poederspuiters.
'Okee 'k bel je later!' en ze verbreekt de communicatie.
Een halfuurtje later: het verlossende telefoontje.
Het betrof wel degelijk ONZE wagen.
Het betrof wel degelijk ONZE motor.
Ze vertelde dat ze'r na een plots powerverlies op de autostrade in was geslaagd de wagen veilig aan de kant te zetten. Er kwam rook vanonderuit de motorkap. Toen ze de kap opende had ze 'een vlam gezien'.
Soit, om een lang verhaal kort te maken: onze pech-op-de-franse-weg-assistentie kwam ter plaatse en de mecanicien stelde vast dat een 'durite' aka leiding aan de turbo - die een week ervoor nog was hersteld - was losgeschoten, vandaar 't drukverlies. De vlam was vermoedelijk te wijten aan wat vuil dat was ontbrand - niks ergs dus. Een beetje gesleutel en madam kon weer op weg.
Zestig kilometer verder: opnieuw patat, zelfde scenario.
Assistentie erbij, met de turbo geen probleem. Maar: er kon een probleem zijn met de sonde van de fijnstoffilter. Die werkte niet meer waardoor de motor zich automatisch in veiligheidsmodus zette.
Hoe vaak, echt, hoe vaak hebben we over dat probleem niet gehoord? 't Lijkt voor te komen bij alle merken, blijkbaar. 
Verdomde particulfilters.
Vrouwlief werd met de wagen naar een garage in de buurt getakeld en een taxi bracht haar 90 kilometer verderop waar ze een vervangwagen kreeg om haar weg te hervatten.
Wat een ongelooflijk geluk dat we die assistentie hebben...
Onze onfortuinlijke wagen staat momenteel nog steeds ergens ten noorden van Clermont Ferrant (!) waar men pas woensdag de nodige stukken zal ontvangen om hem op te lappen.
De rit erheen om hem terug op te halen wordt - opnieuw - gedekt door onze verzekering.
Ik ken een verzekeraar die volgende week een paar dozen pralines gaat krijgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten