Pagina's

dinsdag 14 oktober 2014

GTC Argamasilla de Alba - Aguilar de la Frontera

27 augustus 2000. Aguilar de la Frontera. 231km.
Vandaag lieten we de stoffige plateaus van La Mancha achter ons en spoedden ons over de Sierra Morena naar de depressie van de Guadalquivir.
Alweer zo'n etappe zonder veel wetenswaardigheden. Spanje is als een goedkope abdijkaas, zeg ik altijd. Alleen de buitenste kant is interessant.
De bergen van Morena vormden nauwelijks een obstakel - enerzijds door hun geringe hoogte en anderzijds door, uiteraard, de talloze thermiekbellen die ons als reusachtige kwallen kilometers hoog meevoerden.
De brede vallei van de Guadalquivir is dan weer een wereld op zich. Het is wellicht een van de meest ge-agro-industrialieerde regio's van het land, met gewone tarwe, durumtarwe, zonnebloemen, katoen, olijven en citrusvruchten zover het zicht reikt. Probeer daar maar eens een slaapplaats in te vinden. Nu goed, we vonden ons geluk in een kleine lagune - voor high-budget moet je niet in Andalucia zijn.
Morgen staat de laatste etappe op Europese bodem op het programma - quasi in rechte lijn naar Tarifa, het laatste station voor de Grote Oversteek.
Tenzij we vroegtijdig uit de lucht worden geschoten uiteraard. Met die zuidelijke Spanjaarden weet je maar nooit. Het enige moment dat ze geen trekvogels neerhalen is wanneer ze supporteren voor hun favoriete toreadors in de arena van Ronda.
Mens-dom, nietwaar.
De Sierra Morena. Darachter de Guadalquivir en op de horizon de zuidelijke cordilleras van Nevada en Ronda.

Oversteek van de Guadalquivir - La Ropera.

Zonnepanelen en olijfboomgaarden. Welkom in Spanje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten