Pagina's

woensdag 22 oktober 2014

GTC Wilaya d'Adrar - Taoudénit (Mali)

4 september 2000. 30km ten zuidwesten van Taoudénit. 280km.
Eindelijk in Mali, pal op de Kreeftskeerkring.
Bijna 300km afgelegd over het zoveelste monotone landschap. De ene duinenrij na de andere, afgewisseld met vlakke rotsige intervallen.
Net alsof we over een lopende band vlogen, dat de aarde gewoon onder ons door draaide en wij ter plaatse bleven.
Waarom moest ik in weetiveelwies naam geboren worden als Wespendief? Was een lemming niet goed genoeg misschien? Of een Vlaamse reus? Elk jaar weer over deze miserie, tweemaal zelfs. 'De Wespendien overwinteren in equatoriaal Afrika.' staat er in jullie boekjes. Is dat alles?! Staan jullie er één seconde bij stil hoeveel het van ons vergt om er te geraken?
Daarvoor dient dat doosje op m'n rug, dus. Hopelijk maakt het jullie een tikkeltje wijzer. Gaan jullie daardoor een paar keer meer nadenken. Hoe jullie met jullie omgeving omgaan, bijvoorbeeld. Hoe jullie met de open ruimte omspringen. Met natuurlijke hulpbronnen, lucht en watertoestanden. Weetikveel. Laat het jullie beseffen dat jullie niet alleen zijn in deze wereld. Volk om rekening mee te houden bij de zoveelste hap uit de natuur. Dat soort dingen.
Ben trouwens te moe en te dorstig om nog veel na te denken.
'k Wil dat deze klotewoestijn achter de rug is.
Liever vandaag dan morgen.

Desert fever (8).

Desert fever (9).

Desert fever (10).

3 opmerkingen:

  1. Nen dikke 'vind ik leuk' voor heel je serie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merci motje ;) Ben helaas een paar dagen gestopt in m'n ritme daar m'n harde schijf het had begeven. Zwaar balen, stevig klote, hoop gegevens kwijt, soit, wespie is terug van weggeweest en da's 't belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi daar la france, ik zet alle gegevens in wolken (dropbox, google drive). Misschien ook iets voor jou?

    BeantwoordenVerwijderen