Pagina's

maandag 20 oktober 2014

GTC Fort Lofti - Wilaya de Tindouf

2 september 2000. Wilaya de Tindouf. 210km.
Reeds 19 dagen onderweg. Kan je 't geloven dat we slechts in de helft zitten? We doen de trek immers normaliter in zo'n 40 kleine dagen - het ene jaar wat meer, het andere minder. Juvenielen doen er gemiddeld twee weken langer over. Ouder worden heeft z'n voordelen.
Zoals je uit het satellietbeeld kan opmaken zou ik liegen mocht ik vandaag veel trefwoorden in m'n schriftje hebben gekrabbeld. De route ging immers pal zuid, meer dan 200km over een gebied met amper 100m hoogteverschil tussen het hoogste en het laagste punt. Zoals Nederland dus, maar dan 400m hoger. Maar met beduidend minder Nederlanders.
Gelukkig waren er duinen. Massa's duinen. Ontelbare duinen. Prachtige complexe duinen netjes gegroepeerd in een hondertal ribbels. Een zee van zand. Overnachten in zo'n gebied is onbegonnen werk, je pluimen worden gewoon van je lijf geschuurd. Slechte pluimen betekent trager vooruit. Trager vooruit betekent meer kans om hier te creperen.
Gelukkig waren we gisteren op tijd gestopt en vlogen we vandaag net voldoende door om dit vijandige gebied netjes achter de rug te hebben. Vogeltrek is een kwestie van timing, je verstand gebruiken.
Navigeren is poepsimpel. Baseer je op de zon en corrigeer in functie van de tijd. Azimut en hoogte. Niet moeilijker dan een Wespendief uit een andere Wespendief houden.  

Desert fever (4).

Desert fever (5).

Desert fever (6).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten