Pagina's

maandag 13 oktober 2014

GTC Cabanillas - Argamasilla de Alba

26 augustus 2000. Argamasilla de Alba. 261km.
Zoals de kilometerstand aangeeft was het vandaag cruise-control van zonsop- tot zonsondergang.
Grondtemperaturen tot ruim over de 35 graden, windstil en thermiekzuilen tot meer dan 5km hoogte. We takelden ons zo hoog op dat we de flikkering van de Middellandse Zee reeds heel in de verte konden zien, we naderen!
De etappe voerde ons van de oude Iberische massieven en tafelbergen over het brongebied van de Taag naar de vlakke plateaus van Castillia-La Mancha. Over goed doorbakken macquis, reusachtige stuwmeren, stoffige badlands en grootschalig cultuurland, met dorpjes waarvan de naam vaak het enige was wat er lang en breed aan was. En tussen al die rommel smaragdgroene barrancos wemelend van leven, hotspots in een woestijn. We kregen het gezelschap van Raven, Kleine torenvalken, Aasgieren, Roodstuitzwaluwen en honderden Rotszwaluwtjes en vanmiddag kwam een koppel Spaanse Keizerarenden ons zowaar goeiedag zeggen. De Spaanse fauna zit vol schoon volk, toch.
Van de grondwereld daarentegen gaan we de komende dagen bijzonder weinig te zien krijgen, we gaan immers volop ijlere lucht in. Hoe dunner de lucht, hoe minder weerstand en hoe beter we opschieten.
Full trottle all the way!

Nationaal Park van Barranco del Rio Dulce.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten