Pagina's

donderdag 9 oktober 2014

GTC Etang du Pondy - Bergerac

22 augustus 2000. Bergerac. 274km.
Ongelooflijk goed opgeschoten vandaag, 42km meer dan ons vorige dagrecord!
In tegenstelling tot wat ik had gevreesd is het een prachtige dag geworden - schitterend idee, die iets zuidelijker koers dan de vorige jaren. De lichte oostenwind zorgde voor een welkom duwtje in de rug waardoor we in een mum van tijd de Bourgogne achter ons lieten. Vervolgens ging het over de Limousin, ongetwijfeld een van Frankrijks meest gediversifieerde regio's. We ruilden de grootschaligheid en monotonie van de voorbije dagen voor - nee maar - kleinschaligheid en diversiteit. Het Bekken van Parijs maakte plaats voor de uitlopers van het Centraal Massief en dat leverde ons de perfecte mix op van door hagen omzoomde weilanden, bossen, akkertjes, dorpen, carrières, meren en waterlopen. We vlogen zelfs over Lascaux. Ik weet dat dit voor jullie, mensen, een heel belangrijke plaats is maar vraag me niet waarom, er was immers geen zak te zien. Een Wespendief kan ook niet alles weten, trouwens.
We zagen ook runderen, overal runderen. En we roken ze ook. De Limousin telt ongetwijfeld meer koeien per inwoner dan welke Franse regio ook.
We gingen de Creuse over, vervolgens de Vienne en daarna de Isle, allemaal bijlopen van de Loire, om uiteindelijk in de Dordogne te belanden.
Gewoon een prachtige dag, en niet eens veel energie verspild. 
Als we zo doorgaan zijn we morgen aan de voet van de Pyreneeën.

Bocage van Chassain - Limousin.

Stuwmeer van de Creuse - Chambon - Limousin.

Diorietcarrière in Saint-Dizier-les-Domaines - Limousin.

1 opmerking:

  1. Volgens mij zal het wespje binnenkort door een - in legerbroek en groen zwart gekarouthum - vogelaar gespot kunnen worden op één of andere col. Hopelijk knapt deze laatste niet op dat moment een uiltje... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen