Pagina's

donderdag 2 oktober 2014

GTC Varberg - Hollviken

16 augustus 2000. Hollviken.
On the way! Vanochtend rond halftien vertrokken. Wat cirruswolken, flauwe noordwestenwind gecombineerd met wat zeebries - het gedroomde weer om onze dodentocht te starten. Koers pal zuid, van de dennenbossen, meertjes, vennen, kapvlaktes en heidetoestanden van m'n thuisland over de geurbaniseerde Malmo regio naar het landbouwgebied in het zuiden. Van het heuvelland naar de open vlaktes.
't Was druk op de baan. Moeilijk te schatten met hoeveel we waren, honderden collega's in een straal van een paar kilometer. In 't begin raakte ik aan de babbel met een paar oude bekenden van bijna tegen de Noorse grens, en gaande bij beetje groeide ons platoon aan tot een vijftigtal. Als je jaarlijks meer dan 14.000 kilometer op de baan bent leer je wat volk kennen.
't Was fijn opschieten, deze eerste dag. 190 kilometer in zes uur tijd, niet slecht voor een eerste dag, 't is immers altijd wat wennen in 't begin. Het juiste ritme vinden, weet je. Morgen wordt andere koek, de Oresund over. 25 kilometer water moeten we oversteken. 25 kilometer zonder thermiek. 't Zal malen worden met die vleugels, daarvoor hebben we dat buikvet opgespaard. 
Falsterbo, zo heet dat laatste scheetje Zweden waar we gaan proberen wat hoogte te winnen vooraleer we op actief gaan. We zullen weer veel bekijks hebben van beneden. Veel volk, veel kijkers. 'k Mag er niet aan denken hoe ik op de foto's zal staan dit jaar, met die idiote antenne op m'n rug. 'Radio' noemen m'n collega's me. Hmhm...
Soit. We hebben een fijne slaapplaats, hier in dat dennenbos. 
Morgen naar Denemarken!

Geen wolkje tussen Varberg en Gibraltar. Ideaal trekweer.
M'n zomerkwartier in de Varberg regio.



Intensief landbouwgebied in de buurt van Malmo.
Falsterbo!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten