Pagina's

zaterdag 4 oktober 2014

GTC Lubeck - Hanover

18 augustus 2000. Ten zuiden van Hanover. 209 kilometer.
'k Begin geleidelijk aan in m'n ritme te komen. De stijfheid in m'n borstspieren - na de zware inspanning van gisteren - verdween sneller dan ik had gevreesd waardoor ik zowaar heb genoten van de stevige 200 kilometer die vandaag op de teller stond.
Het traject bestond uit twee delen, een noordelijk en - hoe origineel - een zuidelijk, met de Elbe als scharnierpunt. Van Lubeck tot aan deze rivier ging het verder over het vlakke landschap van Schleswig-Holstein - 't moet maar eens gedaan zijn met plaatsnamen te willen vertalen. Akkers, akkers en vooral akkers. Groot en hoekig. German style.
Eens we de Elbe overstaken, ten oosten van Hamburg, was 't een beetje thuiskomen. We mochten de beroemde Luneburger Heide over! Tientallen kilometers zand en gruis - grondmorenen, eindmorenen en puinwaaiers uit de laatste IJslijd - met een hoop naaldhout erop gepoot. Zoals de Veluwe, maar dan in 't Duits. Met dikkere bomen, groffer zand, en veel luidere Zwarte spechten - AUFMACHEUNNN!!! Er was nauwelijks wind en dus vormden zich monsterachtige thermiekzuilen. Tot drie à vier kilometer konden we klimmen, om ons vervolgens als otters op een modderbaan naar beneden te laten glijden. De dag vloog voorbij zonder dat we'r erg in hadden.
Morgen komen de eerste bergen eraan.
Auf der Heide bluht ein kleines Bluuuuuuumelein!

De Elbe over!

Luneburger Heide, ten noorden van Munster.

De zoutmijn van Giesen, op een scheetje van onze slaapplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten