Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

GTC Tombouctou - Rivier Niger

7 september 2000. Met m'n gat in de Niger. 259km.
Still alive, still kicking. Na 8 dagen en 2000km door de woestijn zitten we weer op bekend terrein. 'We' zijn mezelf en drie andere Wespendieven waarmee ik de laatste 50km van de etappe aflegde.
Pure eentonigheid, of wat dacht je. Over meer dan 250 kilometer daalde de hoogte zo'n spectakulaire 50 meter. Ongelooflijk dat er zo'n vlakke gebieden op aarde bestaan. Het enige referentiepunt was dat lange flikkerende lint dat gaandeweg aan de horizon verscheen. Dat lint dat de fysieke scheiding vormt tussen Sahara en Sahel.
De Niger. Deze rivier is in principe het enige wat van belang is tijdens de trek. Haal je de Niger dan is je tocht geslaagd. Wat nu volgt is een bijkomstigheid. Rustig cruisen naar het zuidoosten, richting evenaar. Over dorre graslanden, savanne en bush richting jungle.
We hebben 't alweer gehaald. Prettig, opnieuw wat gezelschap te hebben en opnieuw in de 'bewoonde' wereld te zijn, nou ja. 't Heeft niet veel om 't lijf, maar met water, beschutting en gezelschap hebben we voorlopig meer dan voldoende. Eten doen we later wel.
We zijn thuis, dit is Afrika.

Eindelijk aan de Niger.

't Heeft niet veel om 't lijf, maar dit is leven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten